En liten stund är en del av WebbTLL. WebbTLL kommer därför alltid vara betalningsmottagare för alla fakturor som skickas genom En liten stund. I villkoren nedan benämns företaget enbart som En liten stund.

För att handla på En liten stund måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar. Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagerhållning samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms.

1. Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 1-7 arbetsdagar från beställningsdagen, särskild information kan ibland ges om enskilda produkter. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta så snart vi får kännedom om förseningen. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet.

2. Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med oss. Tänk på att många e-postprogram kan sortera ut automatgenererad e-post som spam (skräp). Har du inte mottagit någon bekräftelse från oss, kontrollera i ditt skräppostfilter. För att hindra att e-post från oss hamnar i ett skräppostfilter rekommenderar vi att du skriver in adressen info@enlitenstund.se som säker avsändare.

3. Högsta orderbelopp och kreditgräns

Vi tar oss rätten att förskottsfakturera beställningar som ska skickas till andra länder än Sverige. Högsta orderbelopp varierar beroende på kund, vi förbehåller oss rätten att alltid kontakta kunden och begära förskottsbetalning för större ordrar.

4. Betalningsalternativ

Vi samarbetar med Paypal som betallösningsoperatör och samtliga faktureringar och kortköp sker genom Paypal.

5. Frakt

En kostnad för frakt tillkommer med f n 29 kr per order, oavsett antal varor i ordern eller om den delas upp i flera försändelser av En liten stund. Handlar du för över 200 kr vid ett tillfälle får du fri frakt på ordern. Dina varor skickas direkt hem i brevlådan. Större beställningar kan du få hämta hos närmaste postombud.

6. Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är En liten stund betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig. Får vi tillbaka paket som inte lösts ut från Posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur, för närvarande 50 kr. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum. 

7. Ångerrätt

Som kund hos En liten stund har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till oss (info@enlitenstund.se) senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid oss innan du returnerar varan. Meddelandet skall innehålla följande information; 1) ordernummer 2) fakturanummer 3) titel på de produkter du vill returnera. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida). Glöm inte att fylla i orsak till returen på fakturans baksida. Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen! 

8. Fel i vara

8.1 Fel vid leverans

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss (info@enlitenstund.se) så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Vi tar emot felanmälan och återkommer med returanvisningar. Skicka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara. Vid försäljning till konsument (privatperson) gäller enligt konsumentköplagen att En liten stund vid köp gjort av konsument ska avhjälpa felet eller företa omleverans om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för En liten stund. En liten stund har vidare alltid rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet, t.ex. genom reparation, eller byta mot en felfri vara.

8.2 Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet.

9. Tvist

Vid eventuell tvist kommer En liten stund att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.